Hoe het begon

De geschiedenis van Hefmatic gaat behoorlijk wat decennia terug in de tijd. In de jaren ’60 maakte constructiebedrijf Van den Ende in Borssele drainagemachines. Hiervoor werd gebruik gemaakt van Linde hydrauliek. Motrac, de importeur van Linde, vroeg Van den Ende om dealer te worden van Linde heftrucks in Zeeland. Daar had het bedrijf wel oren naar. De ervaring met hydrauliek zorgde ervoor dat ze ook het dealerschap voor Hiab binnenhaalden. En daarmee was de grondlegging van de twee hoofdmerken die we vandaag de dag voeren een feit.

In 1992 verkocht de familie Van den Ende de afdeling heftechniek aan Gerard Boone en Jan de Jager. De eerste was toenmalig chef werkplaats, de tweede was vertegenwoordiger. Na die stap zette de groei van Van den Ende Heftechniek door. Er was meer ruimte nodig. Zodoende werd in 1998 het huidige pand aan de Kaaiweg in gebruik genomen. Ook veranderde de naam van het bedrijf in Hefmatic. Het logo is sindsdien nog altijd hetzelfde en staat symbool voor 2 heftruckvorken. In 2017 verkochten Jan en Gerard hun aandelen aan Hans Biesma.

Onze mensen maken Hefmatic tot wat het is: een modern bedrijf met passie voor haar klanten! Hans Biesma eigenaar Hefmatic

Vandaag de dag

Hefmatic is uitgegroeid tot dé dealer in Zeeland van de merken Linde, Hiab, Takeuchi, Schäffer en Knikmops. Mooie namen om mee te werken. Vanuit ons bedrijf in Borssele staan we iedere dag met een team van ruim 40 collega’s klaar voor onze klanten. En we doen ons werk met veel passie en plezier.

De lange termijn en continuïteit vinden wij heel belangrijk. Niet alleen als het gaat om onze klanten, maar ook met betrekking tot ons personeel. Iedereen weet dat goed personeel goud waard is. Daar zijn we dus trots en zuinig op!

Bij Hefmatic investeren we graag in onze mensen door te zorgen voor een prettig werkklimaat. Alle medewerkers mogen meedenken over hun werkomgeving. Daarnaast hebben we een coach die ons steeds weer motiveert om extra na te denken over onze keuzes. Wat doen we, wat willen we en wat willen we vooral niet.

Blik op de toekomst

Hefmatic wil niet de grootste of de snelste zijn. Wel de beste. Daarom investeren we in de diepte. Geen verbreding door steeds meer producten aan te bieden, maar nog beter worden in wat we al deden. En dat is misschien wel onze grootste kracht.

Door effectiever te gaan werken realiseren we een besparing van kosten en moeite, terwijl we minstens net zoveel werk verzetten als voorheen. Eigenaarschap is daarbij de sleutel tot succes. De formule daarvoor is eenvoudig: 100% inzet + 0% excuses = eigenaarschap. Hierdoor ervaren onze medewerkers en daarmee ook onze klanten minder stress.
Wij blij, u blij!

Meer zien?

Meer zien van Hefmatic? Bekijk onze nieuwe bedrijfsvideo via de link: