Overname De Nood Groep B.V.

Vol trots maken we bekend dat Hefmatic 'De Nood Groep' uit Kapelle heeft overgenomen.

De Nood Groep bestaat uit verschillende disciplines: heftechniek, hydrauliek, grondverzetmachines en reinigingstechniek. De overname gaat om het hele bedrijf met uitzondering van de afdeling reinigingstechniek.

Hans Biesma, directeur van Hefmatic, noemt dit een grote stap voor beide partijen. "De overname is een versterking voor Hefmatic,” aldus Hans. “Beide bedrijven kennen hun specialiteiten. Zo is  Hefmatic al jaren officieel dealer van Linde terwijl De Nood Groep goed is ingericht op revisie van machines, onder andere met een moderne spuitcabine. De afdeling hydrauliek van De Nood Groep is op zichzelf staand en sluit aan bij het dealerschap van Hiab. Na de overname van Minnaard in 2022 zijn, naast hoogwerkers, minigravers aan het programma van Hefmatic toegevoegd. Door de overname van De Nood Groep wordt ook deze tak door het dealerschap van Takeuchi grondverzetmachines versterkt.”

Met deze overname wordt zowel het personeels- als het klantenbestand uitgebreid. Hiermee is de basis van Hefmatic in het Zeeuwse verder verstevigd.

Corné de Nood, de huidige directeur en zoon van oprichter Peter de Nood, gaat zich in een apart bedrijf maar op dezelfde locatie volledig richten op de verkoop, reparatie en verhuur van hogedrukreinigers. Ook Corné is blij met deze stap. "We wilden de toekomst voor medewerkers en klanten van De Nood Groep veiligstellen," zegt Corné. “In Hefmatic hebben we een professionele partij gevonden die de lijn van De Nood Groep kan voortzetten.”

De overname vindt per direct plaats. De werkzaamheden zullen zowel vanuit Kapelle als vanuit Borssele worden uitgevoerd. Op korte termijn zal de naam De Nood Groep opgaan in Hefmatic. Beide bedrijven blijven op de oude nummers bereikbaar.

Hefmatic is exclusief en trotse dealer voor Zeeland van de merken Linde en Hiab. Na de overname werken er ruim 45 mensen bij Hefmatic.